Neuville: Kedvesek voltunk Ogier-vel, de tanultunk belőle

Sorozatban harmadszor szerzett ezüstérmet a vb-szezon végén Thierry Neuville, nem kérdés, hogy ilyenekkel tele van már a padlás, de Sebastien Ogier-t eddig nem tudta megverni, pedig az elmúlt két évben jobb autó és jobb háttér állt a rendelkezésére. A csapatnál vezetőt váltottak a télen, Sebastien Loeb is besegít a munkába, de Neuville is változást ígér.

“Szerintem sokat tanultunk tavaly és főleg annak kell az eszünkben járnia, hogy a stratégát tekintve sokkal agresszívebbek legyünk” – idézi a belgát a wrc.com. “Az M-Sport már a második futamon, Svédországban nekiállt taktikai játékot játszani és ezt folytatta az egész évben, mi viszont valószínűleg túl kedvesek voltunk. Ha visszaemlékszünk, Ogier elvesztette a papírjait Szardínián, kizárhatták volna, mi viszont kedvesek voltunk, elengedtük. Talán ott vesztettük el a vb-címet. Szerintem tanulunk ebből” – magyarázta.

“Versenyképesebbek akarunk lenni az egész szezon folyamán. Nem titok, hogy változásokat szorgalmaztunk, kellett némi friss levegő, ennyi történt. Andrea (Adamo, az új csapatfőnök) csatlakozott és történtek más dolgok is, ami fontos a motiváció szempontjából. A Hyundainál már öt évet eltöltöttem és izgatott vagyok, maximálisan bízom abban, hogy Andrea gyorsan meglépi a szükséges változtatásokat.”2222222222

Related posts